Truineer Nieuws melden?

Velmenaar Bernd Aerts in De Luchtpolitie

E?n van de inzittenden in de politiehelikopter van de VTM-reeks De Luchtpolitie is Bernd Aerts, een inwoner van Velm en een man die bezeten is door zijn job.

© Fotograaf: RTS

De Luchtpolitie op VTM (Bron VTM)

Niets ontsnapt aan het oog van een flik in de lucht. De Luchtpolitie volgt de enige afdeling luchtsteun van de Belgische politie. Je ziet alles door de ogen van het team zelf. Een team waarvan ook Bernd Aerts deel uitmaakt. De camera?s zitten op de eerste rij in de politiehelikopters en volgen de spannendste interventies vanop 300m hoogte.

Sarah Frederickx, woordvoerster van de Federale Politie: ?We krijgen vaak vragen om een serie te maken over een van onze teams binnen de Federale Politie. Dat is boeiende televisie voor buitenstaanders. De vraag die we ons dan telkens stellen is welke meerwaarde er voor ons kan inzitten. Onze politiemensen zijn geen acteurs en zo een reeks draaien belast het team best wel. Er mag ook geen impact zijn op het dagelijkse werk. Is het sop de kolen dan waard? In dit geval wel.?

Hoofdcommissaris Tom Smets, directeur van de Luchtsteun (DAFA) verleende graag zijn medewerking: ?Deze reportagereeks is een opportuniteit om een gespecialiseerde dienst als DAFA op een transparante manier aan het grote publiek voor te stellen. We tonen de diversiteit aan politieberoepen die mogelijk zijn binnen de Federale Politie en DAFA in het bijzonder: piloot, mecanicien, luchtwaarnemer enz. Dit is uniek. Voorafgaandelijk zijn heel duidelijke afspraken met het productiehuis gemaakt. Wie niet in beeld wil komen, komt niet in beeld. We konden ook alles op voorhand bekijken.”

(Bron VTM.be)

Te kijken en te volgen op VTM, meeslepend, spannend, leerrijk en zeker de moeite waard.