Truineer Nieuws melden?

Van de hel naar de hemel

Zo kan je de match van woensdagavond samenvatten, toch zeker als even in het geel en blauw denkt. Maar voor trainer Vrancken, assistent Janssens, videoanalist Boden en speler Schoofs, allemaal ex-kanaries, zal de tocht meer dan waarschijnlijk van de hemel naar de hel gegaan zijn.

© Fotograaf: Truineer

Geen vierde overwinning op rij voor Malinwa. Achter de Kazerne was geel-rood in de eerste helft steriel de baas, maar de Truienaars wisten de goal van Togui nog uit in de slotminuten na een sterke en betere tweede helft, met meer balbezit, niet steeds met fraai voetbal maar met een grinta om van te snoepen. STVV doet met de 1-2-overwinning een goede zaak onderaan in het klassement. En Wouter Vrancken en co likten hun wonden.
Was de voorsprong van Mechelen?in de eerste helft verdiend? Het was in elk geval de VAR die de lijnrechter terugfloot omdat hij een buitenspeldoelpunt afvlagde. Hij moet gedacht hebben dan vlaggen toch geen aarde aan de dijk bracht, en bij de tweede Mechelse goal bleef zijn vlag beneden, maar de VAR had het anders gezien. Geen 2-0, en STVV kon verder op zoek naar de gelijkmaker. Toen die er op het uur nog niet was, greep Marc Brys in, herschikte een en ander, en bracht nog meer schwung in zijn elftal. En Mechelen stond erbij en keek ernaar. Boli zorgde voor de 1-1 en enkele minuten voor tijd velde Suzuki het vonnis: de Mechelse goalie devieerde een bal in zijn voeten en zonder compassie ramde hij de drie punten richting Sint-Truiden.
Een nederlaag die hard aan komt bij de Mechelaars die zich met hun derde stek in het klassement untouchable voelden maar na de match hun frustratie niet konden bedwingen. Voor STVV was de zege een godsgeschenk. Met hun tiende plaats en virtueel nog drie punten in het verschiet van de match tegen Genk, kijken ze met vertrouwen richting winter.
Nog even was ook Beerschot ook nog? aanwezig in het AFAS-stadion. Een groot deel van de 15.627 supporters zong uit volle borst ?Al wie niet springt is een rat? mee omdat ze het Beerschot kwalijk nemen dat ze stappen tegen de promotie van Mechelen bij de burgerlijke rechtbank ondernemen.