Truineer Nieuws melden?

Twee keer feest voor 1.500 kinderen en jongeren

Op vrijdag 18 oktober was het in gans Vlaanderen en Brussel de Dag van de Jeugdbeweging. Ook in het stadspark van Sint-Truiden werden 1.500 kinderen en jongeren in de watten gelegd. De dienst Jeugd van de stad werkte voor de gelegenheid een gezellig voor- en naschools programma uit om het belang van de jongerenverenigingen voor onze samenleving in de kijker te zetten.

© Fotograaf: Truineer

?Wij zijn trots dat ruim 1.500 kinderen en jongeren lid zijn van ??n van onze 20 jeugdbewegingen. Hier leren ze waarden zoals vriendschap en respect voor de natuur. Voor het zevende jaar op rij brachten we alle leden daarom samen in het stadspark. Daar verwenden we hen ?s ochtends met een (h)eerlijk FairTrade-ontbijt en na schooltijd nog een keer met hotdogs, mocktails en dj-muziek. Het was schitterend om alle gasten te zien genieten?, vertelt schepen van Jeugd Hilde Vautmans.

?Het is fantastisch dat onze Chiro?s, Scouts en andere jeugdbewegingen ook in de moderne tijden van vandaag nog altijd zo populair zijn. Daar ontwikkelen kinderen en jongeren zich tot zelfstandige burgers met zin voor verantwoordelijkheid en solidariteit. Het maatschappelijke belang van deze verenigingen zetten wij dan ook heel graag jaarlijks in de verf?, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Naast de Dag van de Jeugdbewegingen, ondersteunt Sint-Truiden de jeugdbewegingen verder nog op verschillende andere manieren. Zo is er logistieke begeleiding via de uitleendienst en zijn er allerlei financi?le tussenkomsten voor werkingstoelagen, brandveiligheidsinstallaties en materiaalaankopen. ?Jongeren verdienen meer dan wie ook onze aandacht. Ze zijn onze toekomst en vormen het gezicht van morgen. Een goede ondersteuning van het lokale jeugdwerk is daarom een belangrijke schakel van ons jeugdbeleid. En dat zal het ook blijven?, besluit schepen van Jeugd Hilde Vautmans.