Truineer Nieuws melden?

Truiense Neckermann filiaal gaat weer open

De Spaanse reisorganisatie Wamos gaat 62 van de 86 Neckermann-winkels in ons land overnemen. In Limburg moet enkel het Tongerse filiaal in de Maastrichterstraat de deuren sluiten. Neckermann Sint-Truiden blijft open.

© Fotograaf: Truineer

De Neckermann-vakantiewinkels in Sint-Truiden, Hasselt, Lommel en Genk zullen vermoedelijk over twee weken opnieuw opengaan. Het personeel in de vier kantoren kan zijn job behouden. ?Maar dat betekent niet dat er voor de medewerkers in Tongeren geen opportuniteiten komen?, benadrukt Neckermann-woordvoerder Leen Slegers. ?Onze mensen waren erg gegeerd op de arbeidsmarkt, en een aantal medewerkers hebben al een nieuwe job gevonden. Die plaatsen kunnen mogelijk worden ingevuld door werknemers uit kantoren die niet zijn overgenomen.?
Tegen woensdag moet er een afgewerkt personeelsplan op tafel liggen, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Bij de vakbond is te horen dat de directie respect voor de loonvoorwaarden en de anci?nniteit van het personeel heeft beloofd.
De overgenomen kantoren blijven opereren onder de naam Neckermann, samen met het vertrouwde logo. De vijf Thomas Cook-winkels in ons land verdwijnen. De winkels van Neckermann gaan op maandag 21 oktober opnieuw open. De werknemers zullen pakketreizen, hotelverblijven, vliegtickets en rondreizen verkopen van spelers als Corendon, Pegase, Club Med en MisterFly. Eigen Neckermann-reizen zitten voorlopig niet meer in het aanbod.