Truineer Nieuws melden?

Theatergroep Pol Stas brengt ‘Het dagboek van Anne Frank”

Theatergroep Pol Stas start zijn jubileumseizoen 90 jaar Pol Stas met de klassieker ‘Het dagboek van Anne Frank’, een toneelstuk naar het boek ?Het Achterhuis? van Anne Frank.

© Fotograaf: Hilde Koppen

In maart 1945 verdween de 15-jarige Anne Frank in de anonimiteit van een massagraf in het concentratiekamp Bergen-Belsen. Postuum echter zou het gevoelige en kunstzinnige meisje via haar dagboeken, die ze in de isolatie van het achterhuis schreef, de wereld veroveren. Haar belevenissen tijdens twee jaar onderduiking zijn ook het verhaal van het meisje dat opgroeit tot volwassenheid, van menselijke relaties in een besloten ruimte,van leed en vreugde, van agressie en tederheid, hoop en wanhoop.
Theatergroep Pol Stas nodigt iedereen nu uit om, niet op rationeel maar op menselijk vlak weer contact te maken met een stuk uit onze geschiedenis. ?Ik zal, hoop ik, aan jou alles kunnen toevertrouwen, zoals ik het nog aan niemand gekund heb en ik hoop dat je een grote steun voor me zult zijn? – Anne Frank, 12 juni 1942.
Met: Kato Masereel, Carl Nijssens, Pascale Reynders, Riet Plevoets, Roger Dooms, Lydia Vanberghen, Magomed Bachayev, Ronald Ilsbroux, Miranda Vanhees, Annemie Coninckx
Regie: Alice Juliens
Don 24, vrij 25 en zat 26 oktober om 20u15
CC de Bogaard Sint-Truiden
Tickets: ?12 / ?6 studenten
Uitbalie CC: 011/70 17 00 Yvette Pletsers: 0486/88 97 14 www.polstas.be