Truineer Nieuws melden?

Terug kerstmarkt rond de markt & Eisbear Bar

Middenstandsvereniging Trud’Or en Shop & The City organiseert opnieuw een kerstmarkt rond de Grote Markt en een Eisbear Bar op het Minderbroedersplein. De kerstmarkt duurt van donderdag 12 tot en met zondag 22 december. De Eisbear Bar is open vanaf vrijdag 22 november en zal iedere donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn. In de chalets op de Markt is er ook opnieuw een horeca-aanbod. “Een gedifferentieerd aanbod met een winterwandeling waarbij we op beleving inzetten voor families”, aldus Jos Pierard, schepen van middenstand.”

© Fotograaf: Trud'Or

Na enkele geslaagde edities van het Warmste Plein op de Groenmarkt ? dat momenteel door werkzaamheden ingepalmd wordt ? was de tijd rijp voor een nieuwe formule op maat van jong en oud.? Het centrum van Sint-Truiden vormt van 12 tot 22 december het decor voor een sfeervolle winterwandeling langs houten chalets, decors en kerstanimatie.

?30 kerstchalets worden ingevuld met een mooie mix van winkels met originele kerstcadeaus, socioculturele verenigingen, eetstanden en horeca. Maar het is veel meer dan dat. Vooral voor kinderen zullen er een heleboel leuke activiteiten gepland worden?, aldus Marijn Ghys, Shop & The City-manager.??

**Beleving voor jong en oud
**Tijdens een gezellige wandeling worden kinderen meegesleept in de voorbereidingen voor het Kerstfeest. Onderweg worden ze verrast door vertelsels, kunnen ze zelf kerstbloemstukjes maken, een eigen kerstbal personaliseren en proeven van de lekkerste chocomelk die ze ooit gedronken zullen hebben.??Een winterevenement moet veel meer zijn dan enkel houten chalets met drank en eten. We willen een gezellig kader brengen waar naast de ouders, ook de kinderen van kunnen genieten?, verduidelijkt Philip Bronckaerts, voorzitter van Shop & The City.?Vuuract??Met dit kerstconcept zetten we volop in op families en gezelligheid in ons stadscentrum. Elke dag zal er van alles te doen zijn. We werken een uitgebreid programma uit voor jong en oud. Zo zal er onder andere een adembenemende vuuract door de winkelstraten trekken op zondag 22 december. Beleving zal centraal staan?, aldus Jos Pierard, Schepen van Middenstand.

Eisbear winterbar?
Op het Minderbroedersplein zal evenementenbureau Star Group vanaf 22 november een authentieke houten Almhut plaatsen. Deze typisch Oostenrijkse winterbar, met jachttrofee?n, houten skilatten, schapenvachtjes en traditionele koebellen aan de muur, zal elke donderdag, vrijdag en zaterdag geopend zijn en het perfecte decor vormen voor leuke apr?s ski avonden. ?Deze Almhut is een mooie aanvulling op onze andere activiteiten en horeca-aanbod. Het concept werd positief onthaald door de horeca op de Grote Markt.? aldus schepen Jos Pierard.