Truineer Nieuws melden?

Tact atletes succesvol op Provinciaal Kampioenschap

2 maal Goud en 2 maal Brons brachten de jeugdatleten van Tact Sint Truiden mee naar huis op de laatste pistewedstrijd van het zomerseizoen.
Onder een waterzonnetje begonnen de atleten zaterdag aan hun Provinciaal kampioenschap meerkamp te Heusden. En ze hadden er zin in want vooral de miniemen meisjes presteerden al een heel seizoen op een hoog niveau.

© Fotograaf: Hilde Muls

Maar we beginnen met de jongsten. De benjamin meisjes werkten een vierkamp af en daar werd Elle Arnauts? heel knap derde met een puntentotaal van 1187 punten. Vooral op de 600 m liet Elle een sterke indruk want ze was de snelste van de twee reeksen in 2.04.55. Bij de pupillen meisjes maakte Sandrine Strouwen het mooie weer. Op de 60 m liep ze de tweede tijd van alle deelneemsters, 8.90, maar ook bij het kogelstoten werd ze tweede met 7.35 m . In het verspringen nam ze de leiding met 4.33 m en die gaf ze ook na de 1000 m niet meer af. Goud voor Sandrine met 2111 punten. In die zelfde reeks werden haar clubgenoten Maud Bergen 10de , Stien Vandevelde 15de en Liene Arnauts 16de .
Maar dat Tact afgelopen jaren heel wat werk verricht heeft met de jeugd en de werking erom was te merken bij de miniemen dames. De vijfkamp die deze meisjes moesten afwerken was een kolfje naar de hand van eindwinnares Margot Vanspauwen: met 2993 punten pakte ze goud . In het verspringen was ze de beste met 4.67 m net zoals op de 80 m in een knappe 10.82 .
Maya Boyen maakte het podium compleet met een derde plaats. Voor aanvang van de wedstrijd had ze er echt geen rekening mee gehouden dat ze brons kon pakken maar een knappe 80 m en een 4 meter sprong in het verspringen in combinatie met kogel en een afsluitende 1000 m kon ze mee op het podium. Maar het podium duo had nog enkele clubgenoten die deelden in de vreugde. Louise Froidmont werd 6de, Mirthe Pictoel die de strijd moest staken met een blessure werd 16de en Rane Wation 23ste. Als straks het nieuwe seizoen begint, gaan deze dames aan de slag bij de cadetten en wacht hun een nieuwe uitdaging.