Truineer Nieuws melden?

STVV puntenloos naar huis gestuurd

Nul op zes punten, acht goals binnen tegen en eentje gemaakt. Dat is de trieste balans van de voorbije twee matchen van STVV. En de neutrale kijker zal dan ook moeten vaststellen aan de hand van de naakte cijfers: achteraan is het een zeef en vooraan is er geen scherpte. Wat een geluk dat Boli gebleven is om toch nog voor een beetje soelaas te zorgen.

© Fotograaf: Truineer

Zondagavond was het voor STVV al erg vlug achtervolgen. De vroege goal op minuut 5 van Chadli maakte dat Anderlecht relatief onbevangen kon voetballen. Saelemaekers misleidde ref Boucaut (wat is er toch met die man) met een loepzuivere schwalbe, maar de international had geen compassie. De 2-0 stond dan ook in de sterren geschreven, door Kana op corner na dom balverlies in de tiende minuut. Dat balverlies was ook al de oorzaak van de 1-0, met erg nare gevolgen voor STVV. De Kanaries stonden dus helemaal niet scherp. Werk dus voor Marc Brys tijdens de koffie, want een nieuwe afstraffing dreigde
De Kanaries kwamen met betere bedoelingen uit de kleedkamer. Brys gooide met Suzuki en Sousa nog een paar aanvallers op het veld, en dat bracht op. Sardella met een ziekenhuisbal lag aan de basis het? doordrukken van Sousa en de Braziliaan bediende van op links Boli die in minuut 62 zijn nummer zes tegen de netten prikte. Die 2-1 was op dat ogenblik ruim verdiend als beloning voor de betere start van de tweede helft.
Maar dan begint de Truiense motor weer te sputteren. Terwijl iedereen zit te wachten op de 2-2 valt de 3-1 uit de lucht. De geel-blauwe verdediging stond erbij en keek ernaar hoe Chadli vijf minuten later op links de Brit Roofe bediende die ongestoord de 3-1 mocht maken. Brys haalde nog een Japanner erbij, in de hoop dat Ito zoals tegen Genk de match nog zou doen kantelen. Maar de verdediging bleef klungelen: Tena verloor zijn duel tegen Roofe en die liet Chadli de 4-1 eindstand vastleggen. Boeken toe, want de resterende tien minuten werden voor de coulissen gespeeld: STVV was niet meer bij machte een vuist te maken, en Anderlecht consolideerde op ?ralenti? de winst. En de supporters mochten weer puntenloos naar huis zoals voor de interlandstop. Alleen, de rit naar Sint-Truiden zal vandaag minder lang geduurd hebben!