Truineer Nieuws melden?

Stad versterkt dienst omgeving ingevolge woonbonus

Het lokaal bestuur van Sint-Truiden versterkt de dienst Omgeving tijdelijk met twee extra personeelsleden om de drukte op te vangen naar aanleiding van het afschaffen van de woonbonus.

© Fotograaf: Truineer

Het fiscale voordeel van de woonbonus verdwijnt op 1 januari 2020, waardoor inwoners die er nog gebruik van willen maken v??r die datum hun authentieke lenings- en koopakte moeten laten verlijden bij de notaris. Om de verkoop te kunnen finaliseren, moet de vastgoedmakelaar of de notaris voorafgaandelijk stedenbouwkundige uittreksels uit het plannen- en vergunningenregister aanvragen bij de stadsdiensten.

?Normaal hebben we 30 dagen tijd om de nodige informatie hiervoor te bezorgen. We willen echter sneller schakelen, zodat ook aanvragen die begin december nog toekomen tijdig kunnen worden afgehandeld. Wij willen er als lokaal bestuur alles aan doen opdat zo veel mogelijk kopers nog van de woonbonus kunnen genieten?, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engelbosch.

?In ons personeelsbeleid staan dienstverlening en flexibiliteit naar de Truienaar voorop. Door tijdelijke interne personeelsmobiliteit vangen we de extra drukte bij onze dienst Omgeving op. Wij steken een extra tandje bij zodat inwoners die een woning kopen maximaal kunnen genieten van de huidige woonbonus?, aldus schepen van Personeelsbeleid Hilde Vautmans.

?We doen wat we kunnen om onze inwoners de service te bieden waar ze recht op hebben. We leveren de stedenbouwkundige attesten daarom zo spoedig mogelijk af. Wij doen alles wat in onze mogelijkheden ligt en hopen dat de notarissen mede daardoor tijdig klaar geraken met het volledige verkoopdossier?, besluit burgemeester Veerle Heeren.