Truineer Nieuws melden?

Sint-Truiden by lights & music, gratis en voor niks

Wandelen bij zonsondergang wordt tijdens Sint-Truiden by lights & music een hele belevenis. Laat je verrassen door de unieke projecties en de ‘muzikale’ talenten op 6 prachtige locaties.

© Fotograaf: Truineer

Haal vanaf 18.30 uur je gratis wandelplan en programma af aan de infobalie, Stadhuis, Grote Markt te 3800 Sint-Truiden en ga genieten van de volgende concerten.

“Kapucijnenkapel – Gospel Akkoord”
Gospel Akkoord bestaat uit een bende enthousiaste zangers & muzikanten uit Zuid-Limburg die aanstekelijke en aangrijpende gospel brengen. Een avond vol kippenvelmomenten… doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur

Begijnhofkerk – RemEmber”
De Truiense Sofie Verboven brengt met de band ‘RemEmber’ een aanstekelijk repertoire van diverse stevige rocksongs met een sterke 80’s invloed. Krijg jij nostalgische gevoelens bij het horen van AC/DC, Alice Cooper of Guns ’n Roses… Wees welkom! Doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur

“Klein Stadspark”
In het klein stadspark kom je terecht op een gezellig avondterras: heerlijke soep, warme choco, frisdrank of zelf je marshmallow roosteren… hier kan het! Om 19.30 uur en om 21.30 uur vindt er een heus vuurspektakel plaats: humor en acrobatie door Circus Paljasso verzekerd! Terras doorlopend geopend tussen 19.00 – 22.00 uur

“Sint-Gangulfuskerk – Strijkconcert”
Warme klanken van viool en altviool vullen de Sint-Gangulfuskerk. Marjan Bosmans, leerkracht (alt)viool aan de Academie Haspengouw, brengt samen met Chika Sasaki een uitgebreid repertoire van klassieke muziek (werken van W.A. Mozart, J. Haydn…), pop- en filmmuziek (Star Wars, Mary Poppins, Pirates of the Caribbean …). Doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur

Vest ‘Schaduwvlekken’ – Jonas Van Esch”
Onderweg op de vesten, ter hoogte van de schaduwvlekken, kom je deze vrolijke entertainer met accordeon tegen. Hij is al jaren een graag geziene muzikant die moeiteloos voor gezelligheid en ambiance zorgt. Zing uit volle borst mee en waag je gerust aan een dansje OF wie weet heb je wel een verzoeknummer? Doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur

“De Zoutkist – CC’92”
De naam van deze coverband verwijst naar de ontploffing aan de Cicindriabeek in 1992 en dat belooft! Zij brengen stevige rocksongs en laten de vesten daveren … Ook de bar van De Zoutkist is geopend: streekbieren, wijn en frisdranken aan democratische prijzen verkrijgbaar. Doorlopend tussen 19.00 – 22.00 uur