Truineer Nieuws melden?

Sikhs vieren feest met kleurrijke Nagar Kirtan

De Truiense sikhgemeenschap houdt vandaag de “Nagar Kirtan”. De optocht staat in het teken van de eerste goeroe en dat vertaalt zich in geloof, traditie en vrijgevigheid. Op dit moment wordt de viering voortgezet op de Grote Markt.

© Fotograaf: Truineer

De Nagar Kirtan is een parade waarin de Sikhs samen met hun heilige schrift (Goeroe Granth sahib) te voet van hun tempel in Halmaal richting het stadscentrum wandelen om de geboortedag van de eerste Goeroe, Guru Nanak Dev ji.te vieren. Het evenement is de gelegenheid bij uitstek om deze gemeenschap beter te leren kennen

Op de Grote Markt zullen Sikh muzikanten uit de heilige schrift zingen, wordt er gratis voedsel uitgedeeld en kan gekeken worden naar de spectaculaire gevechtssport.