Truineer Nieuws melden?

Schepen in scoutsoutfit naar schepencollege

Vandaag trekken de leden van de jeugdverenigingen in volle ornaat naat de school: de maken fier bekend aan anderen dat ze lid zijn van een jeugdbeweging op de Dag van de Jeugdbeweging.

© Fotograaf: Truineer

En je hebt zelfs volwassenen die de jeugdbewegingsmicrobe niet kwijt geraken. Dat vind je vooral in chiro- en scoutsmiddens. Een van die diehards is schepen Jurgen Reniers die zijn scoutsverleden maar niet kan achterlaten. Hij verscheen deze morgen met scoutsdas op schepencollege. Wij vermoeden dat zijn scoutsuniform net iets te krap gezeten zal hebben! ?De Dag van de Jeugdbeweging blijf ik koesteren, ook al zwaaide ik 25 jaar geleden af. Eens scout, altijd scout! Ik werd er gevormd en maakte er vrienden voor het leven. Dank aan alle jeugdleiding die elke week het beste van zichzelf geven?, postte hij op facebook, met deze foto als ultiem bewijs van zijn scoutstrouw.!