Truineer Nieuws melden?

?Samentuinen? brengt Truienaren bij elkaar

Groenten en fruit kweken met een diverse groep: dat is waar het bij ?Samentuinen? om draait. Het nieuwe integratieproject van Sint-Truiden wil mensen met verschillende achtergronden bij elkaar brengen in de volkstuinen.

© Fotograaf: Truineer

De volkstuinen in de Volmolenweg brengen mensen met verschillende achtergronden samen. ?Zowel nieuwkomers met een migratieachtergrond, mensen uit kansengroepen als de vaste gebruikers van de volkstuintjes bewerken hier hun perceeltjes. Nadien wordt er samen gekookt met hun teelt?, vertelt schepen van Integratie Hilde Vautmans. ?De producten worden op een ecologische en milieuvriendelijke manier bewerkt, waardoor de deelnemers zich bewust worden van het belang van duurzaamheid en zorg voor het klimaat?, vult schepen van Leefmilieu Ingrid Kempeneers aan.
Ook oudere mensen uit de buurt worden gestimuleerd om deel te maken. ?Niet enkel om mee te tuinieren, maar ook om een babbeltje te slaan, iets te drinken of mee te eten. De volkstuinen zijn zo een ontmoetingsplaats voor inwoners die eenzaam zijn of weinig sociale contacten hebben?, aldus schepen van Eenzaamheid Pascy Monette.