Truineer Nieuws melden?

Samenaankoop mazout

Vorige week meldden we u dat er op dit ogenblik een actie voor samenaankoop van mazout loopt, een organisatie van Strusol (Sint-Truiden Solidair). Vandaag werd de prijs bekendgemaakt.

© Fotograaf: Truineer

Zou je graag je wintervoorraad aanvullen, en mazout bestellen, het is nu het moment. De normale mazoutprijs bedroeg vandaag 0,7148 euro voor gewone mazout en 0,7169 euro voor verbeterde mazout, per liter uiteraard
?Wij hebben nu een prijs bedongen van respectievelijk 0,6219 en 0,6444 euro per liter, en in vergelijking met de dagprijs van vandaag is dat een respectabele vermindering. Als je 1000 liter bestelt, dan kost die nu bij ons 621,9 euro voor gewone en 644,4 euro voor verbeterde mazout, oftewel een besparing van respectievelijk 93 euro en 72,5 euro op de dagprijs van vandaag?, aldus initiatiefnemer Jurgen Reniers. Voor een volledige ton van 5000 liter loopt de besparing op tot zelfs 465 euro!
Iedereen, woonachtig in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken (en deelgemeenten) kan meedoen. Je moet wel bestellen voor zaterdag 5 oktober. De minimumhoeveelheid bedraagt 700 liter.
Bestellen kan via de website http://www.samenstookolie.be/regios/regio-01: vul het bestelformulier in en klik op ?plaats de bestelling?.
?Voor wie het internet nog onbereikbaar is, wel die kan terecht op de pastorij van Nieuw-Sint-Truiden op vrijdag 4 oktober van 16.00 uur tot 18.30 uur om er zijn bestelling te plaatsen. Je kan je bestelling daar ook in de brievenbus deponeren?, besluit Jurgen Reniers.
Antwoorden op je vragen, voorwaarden en bestelformulier vind je op www.samenstookolie.be