Truineer Nieuws melden?

Rust bij Tenneco na maand teruggekeerd

Bij schokdemperproducent Tenneco in Sint-Truiden is de rust teruggekeerd. Verschillende producten die in het buitenland werden gemaakt, zullen opnieuw in Sint-Truiden geproduceerd worden. Er is opnieuw werkzekerheid bij Tenneco tot 2022

© Fotograaf: Truineer

Bij Tenneco is na bijna een maand van werkonderbrekingen iedereen weer aan het werk. Maandag maakte de directie bekend dat er wereldwijd herschikkingen komen waardoor de werkzekerheid in Sint-Truiden nog drie jaar gegarandeerd kan worden.
De nieuwe S-lijn zal niet naar Sint-Truiden maar naar Polen gaan, zoals begin deze maand aangekondigd door de directie. Een aantal andere componenten worden op hun beurt opnieuw naar Sint-Truiden gebracht. ?Zo komt er een afdeling om stukken uit poedermetaal te maken terug uit India en ook onderdelen die vandaag in China geproduceerd worden, komen terug?, zegt Johan Tachelet van het ACLVB.
Het banenverlies van vijftig jobs dat eerst werd aangekondigd omwille van de S-lijn naar Polen, is hiermee afgewend.