Truineer Nieuws melden?

Roemeense dieven uit Luik stelen op de Sunday Markt

De politie van Sint-Truiden heeft zondag een verdachte witte bestelwagen onderschept met zes Roemeense inzittenden uit het Luikse. Dat gebeurde na een tip van benadeelde standhouders van de Sunday Markt op de Veemarkt.

© Fotograaf: Truineer

De standhouders worden al enkele weken geconfronteerd met diefstallen. Ze zijn altijd met drie. E?n probeert de standhouder af te leiden, terwijl de anderen zich met de gestolen goederen uit de voeten maken. Hun manier van werken maakt het duidelijk dat het geen gelegenheidsdieven zijn, maar geroutineerde bendes.
De lokale politie bevestigt dat zondag een bestelwagen werd onderschept en dat er een pv is opgesteld. ?We hebben de namen van de zes opgepakte personen. Verder onderzoek moet uitwijzen of er overeenkomsten zijn met eerdere inbraken door rondtrekkende dievenbendes?, zegt Evi Lennerts van de lokale politie. De bendes komen voornamelijk uit het Luikse en uit het Brusselse Gewest.
Organisator Bert Breesch van de Sunday Markt zelf zegt dat hij geen bevoegdheid heeft om mensen de toegang tot de markt te ontzeggen. ?Door extra attent te zijn hebben wij deze groep kunnen lokaliseren. Ik heb dat gemeld bij de politie en dat leidde tot het onderscheppen van deze verdachten.?
Het is nog niet duidelijk of deze groep gelinkt kan worden aan eerdere diefstallen en aan de diefstallen op de rommelmarkt.