Truineer Nieuws melden?

Rel over premie voor Nina Derwael: platte rioolpolitiek

?Nina Derwael zet Sint-Truiden opnieuw op de kaart, maar het stadsbestuur besliste om haar geen geldprijs meer te geven. Dat is de wereld op zijn kop?, zo beweert raadslid Eddy El Herbouti van Truiense oppositiepartij Sp.a.

© Fotograaf: Truineer

Bij haar vorige wereldtitel kreeg Nina Derwael van de stad Sint-Truiden een dotatie van 2.500 euro. Toen stelde ereburgemeester en CD&V-gemeenteraadslid Jef Cleeren nog voor om die premie te verdubbelen. Hij kon daarvoor rekenen op de steun van de oppositie, maar zijn voorstel werd uiteindelijk afgewezen.
?Nina Derwael heeft nu opnieuw bevestigd en is erin geslaagd om opnieuw de wereldtitel in de discipline ?ongelijke leggers? te halen, een prestatie die nog indrukwekkender is dan haar eerste wereldtitel?, zo zegt Eddy El Herbouti. ?Het stadsbestuur van Sint-Truiden houdt zaterdag ? terecht – een grote huldiging, maar besliste om onduidelijke redenen haar geen geldprijs meer toe te kennen. Bij haar titel vorig jaar werd ze nog beloond met een geldprijs voor de uitzonderlijke prestatie waarbij ze de stad Sint-Truiden meer uitstraling gaf ?n de Truienaars rond zich verbond. Met sp.a Sint-Truiden stellen we voor om opnieuw 2.500 euro uit te reiken aan onze Truiense trots?, besluit El Herbouti. Sp.a heeft voor de gemeenteraad van 28 oktober een agendapunt toegevoegd om Derwael de premie van 2.500 opnieuw toe te kennen.
Burgemeester Heeren reageert kort en gevat en zegt dat Nina zaterdag ?een onvergetelijke huldiging? zal krijgen. Verder zegt ze niet te willen reageren op ?deze platte rioolpolitiek?.