Truineer Nieuws melden?

Recordaantal fietsers op Critical Mass Sint-Truiden

Maar liefst 65 fietsers namen op zaterdag in Sint-Truiden deel aan de Critical Mass, een fietstocht door het centrum van Sint-Truiden voor een beter fietsklimaat.

© Fotograaf: Lode Vanhoutte

De fietskaravaan vertrok om 15 uur aan het station, om na een tocht langs diverse knelpunten voor tweewielers, toe te komen aan het stadhuis op de markt.
Karel Lambeens, een van de trekkers van Fietsersbond Sint-Truiden, is blij met de opkomst: ?Heel wat ouders met jonge kinderen fietsten mee: zeker voor hen is fietsen in onze stad nog erg onveilig. We betrouwen erop dat de gemeenteraadsleden die erbij waren de boodschap ook overbrengen. Op 30 november doen we dit alvast nog eens over, met nog meer fietsers natuurlijk!?

In die zin moeten we ook de interpellatie van Gert Stas (sp.a) op de gemeenteraad van maandag interpreteren toen hij het had over de “heuveltjes van Ingrid”, neen niet die van Erika, op het fietstraject in het Speelhof. En daar voegen we ook nog het fietstraject van Bautershoven naar het Speelhof aan toe, waar de wortels van de homen ook zorgden voor ambetante hindernissen. Misschien nog erger dan de heuveltjes van Ingrid, die zelf met de interpellatie in snelheid gepakt was en eventjes sprakeloos was. Wat ook niet haar gewoonte is..