Truineer Nieuws melden?

PRIMEUR: Zepperen en de Veva wachten ? op de aannemer.

Begin september opende het stadsbestuur het nieuwe ontmoetingscentrum in Zepperen. De Veva werd geboren, iedereen blij en fier, maar nu lijkt het toch om een prematuurke te gaan.

© Fotograaf: Truineer

De mensen van Zepperen hebben aan het gebouw, dat nog niet klaar was toen de feestelijke opening gans Zepperen op de been bracht, sedertdien nog maar weinig beweging gezien. Er is nog steeds geen sprake van een toog, van de afwerking van de vergaderruimtes laat staan van een definitieve oplevering. Ondertussen zit Zepperen met een prachtig ontmoetingscentrum, is het dorp wel ontzettend dankbaar naar het gemeentebestuur toe voor deze investering in het verenigingsleven, maar zonder plek ? om te ontmoeten, want de site kan niet in gebruik genomen worden, en dus ook niet verhuurd. Want ook op dat vlak zijn er donkere wolken aan de Veva-hemel te bespeuren: het triumviraat dat de uitbating namens de stad op zich nam, weet ook nog steeds niet van welk hout pijlen maken omdat de administratie niet mee wil/kan/mag in het uitschrijven van de wijze van uitbaten. En ondertussen zitten de verenigingen met de handen in het haar: zij willen hun locaties vastleggen voor het volgende werkjaar en vrezen dat ze zonder zaal gaan zitten als verenigingen buiten Zepperen massaal komen afzakken naar de Veva en een aantal data voor hun neus weg snoepen.
Kortom, in Zepperen vragen ze niets minder dan een snelle en definitieve afwerking en oplevering van de Veva en een uitbatingsreglement dat de Zepperse verenigingen de kans biedt gebruik te maken van deze toch niet geringe investering. Want aan een dure investering die niet klaar is, heeft niemand wat!