Truineer Nieuws melden?

PRIMEUR: De Weekkrant-Streekkrant-Hier Sint-Truiden stopt ermee

Op donderdag 8 oktober 2009, 10 jaar geleden, kwam er een speciale editie van de Weekkrant uit, een collectors item, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van ?Hier Sint-Truiden? en later de Weekkrant. De 70ste verjaardag zal een viering in mineur worden, want vandaag meldde Roularta dat vanaf november het blad in onze regio niet meer zal verschijnen.

© Fotograaf: Truineer

Het heeft zeker niets te kamen met het plotse overlijden van onze vriend Rudi Festraets, gedurende decennia het gezicht, het geweten en de inhoud van Hier Sint-Truiden en de Weekkrant, maar het reclameblad van Roularta stopt ermee in onze regio.
Dat abrupte einde stond eraan te komen. Er was in Sint-Truiden al langer groot ongenoegen over de Weekkrant, dat meer leek op Hier Tienen. Ook onze betreurde vriend Rudi klaagde regelmatig over het feit dat hij zo moeilijk zijn Truiens nieuws verkocht kreeg aan de Weekkrant. En als de informatie daalt, dalen ook de reclame-inkomsten. Want geen kat leest een reclameblad zonder een sterke redactionele inhoud.

We namen contact op met Roularta, en daar bevestigde men de stopzetting vanaf november, om verschillende redenen. ?Roularta heeft een onderzoek uitgevoerd en heeft vastgesteld dat de markt veranderd is. Hierin zijn er ook regionale verschillen en de regio Sint-Truiden/Tienen bleek niet meer in stand te houden We zullen die regio dan ook met andere middelen moeten bewerken Daarvoor zijn er alternatieven, en de digitale weg is er ??n van?; klonk het bij Roularta
En ??n van die alternatieven is ? truineer.be!