Truineer Nieuws melden?

Prikacties bij personeel Tenneco

Bij schokdemperfabrikant Tenneco in Sint-Truiden stopten de werknemers woensdag een uur vroeger op elke post. Dinsdagochtend werd het werk er al spontaan neergelegd. Het personeel werd toen door de bonden op de hoogte gebracht dat eerder beloofde productie van elektronische schokdempers vanaf 2021 dan toch niet naar Sint-Truiden gaat, maar naar Polen.

© Fotograaf: Truineer

De vakbonden zitten woensdagavond met de directie rond de tafel. Dat meldt vakbondsvrouw Nadia Gueroui (ACV Metea).
De bonden hadden gehoopt op een snellere reactie vanuit de directie, maar die kwam er nog niet. ?Dat de beloofde productie van elektronische schokdempers naar Polen gaat, werd maandag tijdens een ondernemingsraad bijna als fait divers aangekondigd?, aldus Gueroui. ?We hebben het personeel hierover dinsdagochtend ingelicht, waarna het werk neergelegd is.?
De vakbonden wilden van de directie weten wat de plannen voor de toekomst zijn. De volumes zouden naar verwachting met 9 procent dalen in het slotkwartaal van dit jaar en met 10 procent in 2020. Volgens Gueroui zou de directie zich sterk maken dat die volumedaling opgevangen kan worden met onder meer tijdelijke werkloosheid