Truineer Nieuws melden?

Oppenheimers tevreden over hun 17de Oktoberfeest

Het was volle bak in de parochiezaal in Velm voor de 17de editie van het Oppenheimers Oktoberfeest. De onvolprezen blaaskapel uit Zuid-Limburg mag terecht trots en tevreden terugblikken op hun geslaagd evenement.

© Fotograaf: Truineer

Van heinde en ver kwamen ze om deel te nemen aan het grandioze en meest authentieke oktoberfeest van Limburg. Zelfs een volledige bus uit het Gentse met fans van de blaaskapel tekenden present, en Gentenaars, dat is algemeen geweten, weten iets van feesten af. Het was dan ook weer een prachtig programma in de fraai versierde zaal in Velm. ?We zijn toch steeds enkele dagen bezig om de parochiezaal om te toveren in een gezellige ?Oktoberfesthalle?, en de reacties zijn dan ook altijd lovend?, zegt Marc ??n van de harde werkers. Dirigent Francis was dan weer zeer tevreden over de ?Kemp?ner Musikanten?. Deze blaaskapel uit Tielen staat bekend als ??n van de beste van Belgi? en bracht dan ook muziek van de bovenste plank. De Oppenheimers zelf stonden garant voor heel veel ambiance, en als slot mocht het gerenommeerde tirolerorkest Mountain Sound het beste van zichzelf geven. Kortom een geslaagd Oktoberfeest.
De typische Duitse ?Oktoberfest?-gerechten Casslerrib en de ?K?se und shinkeplatte? vlogen als zoete broodjes de keuken uit, waar de Oppenheimerdames zich uitsloofden om alles vlekkeloos te laten verlopen. ?Wij, als bestuur, zijn dan ook uitermate dankbaar en tevreden dat we deze organisatie met eigen mensen kunnen bewerkstelligen, en op die manier het Oppenheimer Oktoberfeest gratis kunnen aanbieden aan onze fans?, besluit voorzitter Willy.