Truineer Nieuws melden?

Opnieuw vrachtwagen tegen brug aan Stayen

Op de Haspengouwlaan is er jammerlijk opnieuw een vrachtwagen tegen de brug aan Stayen gebotst. De hoogte inschatten blijft daar een groot probleem.

© Fotograaf: Niels Neven

Wie deze namiddag in of uit de stad moest, moest rekening houden met lange files. De oorzaak was (weer eens) een speciaal transport dat de hoogte van spoorwegbrug over de Haspengouwlaan niet respecteerde en ertegenaan knalde. Het rond punt aan Stayen was een complete ramp. Vanuit Tienen stond er een file zover het oog reikte, het uitgaand verkeer uit de stad via de Tiensesteenweg moest op het rond punt omkeren, weer de stad in, het verkeer komend van Luik moest de Montenakenweg op en tel alles op: de chaos was compleet. Opnieuw was een te hoog geladen speciaal transport de oorzaak ervan. Omstreeks het middaguur was een uitzonderlijk vervoer tegen de spoorwegbrug gereden. Door de inslag brak de brandstoftank, waardoor er tientallen liters mazout op de weg terecht kwamen. De Haspengouwlaan werd in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Nadat de stabiliteit van de brug gecontroleerd was, werd het voertuig er onderuit gereden. De brandweer had een hele klus om de brandstof van de weg te verwijderen. En de automobilisten zaten met de gebakken peren.