Truineer Nieuws melden?

Opgelet als je glas buiten zet

Glas wordt maandelijks huis-aan-huis opgehaald. Let wel op er zijn enkele regels!

© Fotograaf: Truineer

Glas wordt maandelijks huis-aan-huis opgehaald. Per gezin wordt ??n glasbak ter beschikking gesteld. Indien je nog niet over een glasbak beschikt, kan je deze afhalen in het stadswerkhuis. In de glasbak mogen enkel glazen flessen, bokalen en degelijke. Er wordt geen gewapend glas, spiegelglas, autoruiten, lampen, vuurvast glas, beeldbuizen, serreglas, brillenglazen, porselein, aardewerk en vensterglas aanvaard. De deksels en de stoppen moeten verwijderd zijn en de flessen en de bokalen gespoeld. Zorg ervoor dat de ophalers zich niet kunnen kwetsen aan eventuele scherven in je glasbak.
Zolang iedereen zich fijn aan de regels houdt, is de kans groot dat de glasophaling, die niet meer in veel gemeenten gebeurt, in Sint-Truiden nog wat langer zal duren! Of willen we terug naar de toestanden zoals op de foto?