Truineer Nieuws melden?

OKRA Sint-Truiden met volle bus naar Bouillon

Wanneer OKRA Sint-Truiden erop uit trekt voor een dagje, dan is het om zich te amuseren maar ook een beetje om te leren.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Dit najaar trok een volle bus Truiense gepensioneerden op bezoek bij Godfried van Bouillon, de man van de kruistochten leerden we in onze vaderlandse geschiedenis. Trouwens, die Godfried had wat met Sint-Truiden. Hij was namelijk ??n van de (vele) sponsors van de abdij van Trudo in Sint-Truiden. Reisverantwoordelijken Andr? Smets en Jean-Claude Nivelles vonden dat er ook een religieus moment in de uitstap moest zitten, en dat moment van bezinning werd georganiseerd in ? de abdij van Orval. ?Begeleid door een cr?me van een gids werden we door de ru?nes van de abdij geloodst en kregen we de avonturen, verhalen en anekdotes cadeau. En een trappist erbovenop. Dat was blijkbaar het zo beruchte religieus moment.
De dag werd besloten in Rochehaut, een dorpje verder dan Poupehan vanwaar Fons Verplaetse, Wilfried Martens en Jef Houthuys indertijd nog het land door de devaluatie sleurden. Daar sloegen nog tal van reizigers hun voorraad Ardeense hesp in. De voorraad Orval was toen al lang soldaat gemaakt!