Truineer Nieuws melden?

Nina Derwael krijgt “eigen sporthal”

Zaterdag 26 oktober zette de stad Sint-Truiden Nina Derwael in de bloemetjes. Geflankeerd door 200 turners van vier Limburgse clubs werd de tweevoudige wereldkampioen gehuldigd aan de sportsite van Sint-Pieter, waar in de toekomst een nieuwe zaal haar naam zal dragen. De sportvrouw nam op het feest ook uitgebreid de tijd voor signeer- en selfiesessies met haar fans. De 200 Limburgse turners geven ook een ere-oefening voor Truiense wereldkampioen Nina Derwael

© Fotograaf: Truineer

Voor het tweede jaar op rij heeft Sint-Truiden een wereldkampioen in het turnen. De brug met ongelijke leggers is intussen het handelsmerk van Nina Derwael. De stad organiseerde naar aanleiding van deze unieke prestatie daarom een feestelijk turngala voor Gouden Nina.
“Waar kan je een turnster namelijk beter huldigen dan in haar natuurlijke habitat? Zowat 200 collega-turners uit de ganse provincie kwamen naar hier om Nina te feliciteren met haar topprestatie, waarna sporters van de Turnkring Alken ? afdeling Sint-Truiden de kampioen trakteerden op een speciale ere-oefening?, vertelt schepen van Sport Jurgen Reniers.?

Voor altijd verbonden
Bij een huldiging hoort natuurlijk een passend geschenk. Als blijvend eerbetoon wordt ??n van de sportzalen in Sportpark Haspengouw ? de nieuwe sportsite die volgend najaar opent ? naar de wereldkampioen vernoemd. Zo blijft Nina voor altijd verbonden met de stad waarin ze opgroeide. Nina kreeg bovendien de titel ?Verdienstelijke Limburger? van de Provincie Limburg. Gouverneur Herman Reynders reikte deze prijs persoonlijk uit tijdens de huldiging.

?Alle toekomstige turners en sporters zullen kunnen trainen in de sporthal die de naam draagt van hun idool en grote voorbeeld. Nina is dan ook een toptalent. Wat zij presteert, heeft niemand anders in de sportgeschiedenis van Sint-Truiden haar ooit voorgedaan. Nina zet onze stad op de wereldkaart en daar zijn we haar enorm dankbaar voor?, besluit burgemeester Veerle Heeren.