Truineer Nieuws melden?

Nieuwe ALDI opent op 23 oktober

Heel lang heeft de voorlopige verhuis van de ALDI van de Kattenstraat naar de Luikersteenweg niet geduurd. In een recordtempo werd er in de Kattenstraat gewerkt en de gloednieuwe winkel is klaar.

© Fotograaf: Truineer

Aan de pop-up-winkel van ALDI aan de Luikersteenweg staat het zwart op wit te lezen: het grootwarenhuis verhuist weer naar zijn vertrouwde stek in de Kattenstraat. De winkel aan de Luikersteenweg ging open op 30 januari en sluit definitief de deuren op 19 oktober om 16.00 uur en de nieuwe site gaat open op 23 oktober om 08.30 uur, nadat ze op 26 januari dicht ging. Blijkbaar zijn alle werken mooi op tijd uitgevoerd, want in januari kondigde de keten aan dat de nieuwe stek klaar zou zijn tegen eind oktober.
De bouw van het nieuwe grootwarenhuis heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Eerst werd op provinciaal niveau de vergunning geweigerd, de verhuis naar de site van de vroegere Opelgarage ging ook niet door, maar uiteindelijk kreeg ALDI dan toch de toestemming een nagelnieuw gebouw uit de grond te stampen, ondanks de politieke tegenstand vanuit de politieke oppositie. Het werd een ruime winkel met ondergrondse parking met slechts ??n groot nadeel: de enige uitrit verloopt via de Tongersesteenweg, en daar is het nogal eens chaotisch om richting Brustem te rijden!