Truineer Nieuws melden?

Nepalese gemeenschap vierde Dashain

In oktober, afhankelijk van de stand van de maan, viert de Nepalese gemeenschap over heel de wereld het Dashain-feest.

© Fotograaf: Truineer

Het Dashainfeest is het belangrijkste feest van de Hindoegemeenschap in en buiten Nepal. Het festival symboliseert de overwinning van goed over kwaad. Voor de aanhangers van het shaktisme (een hindoe?stische denominatie waarin Shakti, de Heilige Moeder, in al haar vormen wordt vereerd) staat het voor de overwinning van de godin Durga op de demon Mahishasura. Voor andere hindoes wordt de overwinning van Rama op Ravana gevierd.
Dit jaar verzamelde de Nepalese gemeenschap van Sint-Truiden, verenigd in de Himalayan Society Belgium in de parochiezaal van Ordingen om dit religieus feest te vieren, met lekker eten, dans en veel folklore. Burgemeester Veerle Heeren vereerde de gemeenschap met haar aanwezigheid, en dat apprecieerden de Nepalese Belgen ten zeerste.