Truineer Nieuws melden?

Matchday: Brys heeft het nog even over rellen

Naar aanleiding van de match tegen Kortrijk kwam Marc Brys nog even terug op de herrie van afgelopen zaterdag, of de calamiteiten zoals hij ze noemde.

© Fotograaf: Kevin Vanhees

“We hebben de match tegen Genk achter ons gelaten en hebben ons volledig gefocust op Kortrijk. Want daar verwacht ik na hun 3 op 15 een opgeladen ploeg die op het scherp van de snee zal spelen. Daar moeten we op voorbereid zijn en ervoor zorgen dat we scherp voor de dag komen. Zoals in Charleroi, en niet zoals tegen Genk waartegen we een uurlang flauwtjes speelden”, aldus Brys. “Daarna was het natuurlijk wel top.”

Verder over Genk. “Er vlogen vanuit ons supportersvak wat plastic spullen richting Coucke die het vak al een paar keer had gerovoceerd. De scheidsrechter volgde de procedure. Eerst gaf hij een verwittiging. Daarna besloot hij tot de cooldown. In de herneming werden we vervolgens gediend door die snelle corner. De rest zijn calamiteiten waarover andere instanties moeten oordelen. Ik heb alleen gezien dat onze supporters de scheidsrechter niet gedwongen hebben over te gaan naar fase 3 zijnde de stopzetting van de match. Dat gebeurde aan de overzijde. Alleen spijtig dat we onze prestatie niet konden vieren op het veld. Want die synergie met de supporters telt. We vormen samen immers ??n gemeenschap. Vandaar dat er achteraf met de spelers een feestje is gebouwd in de Rvue.”