Truineer Nieuws melden?

Leerlingen Het Blavierke op bezoek in de grot

Naar jaarlijkse traditie brachten alle meisjes en jongens van de tweede kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van basisschool Het Blavierke samen met hun juf of meester een bezoek aan de grot gelegen in het bos van Haspo-Zepperen.

© Fotograaf: Truineer

De paters Assumptionisten van Zepperen bouwden deze grot in 1919 als dank dat ze gespaard gebleven zijn tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hoeveel generaties kinderen trokken er ?s avonds met Broeder Ars?ne naar de grot om er te bidden, midden in het park. Het Blavierke zet de traditie van broeder Ars?ne verder. Twee keer in het schooljaar, tijdens de maanden oktober en mei, brengen de leerlingen van basisschool Het Blavierke een bezoek aan de grot om de traditie van de paters verder te zetten. “We danken, bidden en vragen Maria om ons te helpen bouwen aan een fijn en vriendschappelijk schooljaar”, klonk het op de school.