Truineer Nieuws melden?

Kunstenares Kore heeft eigen pop-upwinkel

Maar liefst 19 panden staan leeg in de Truiense Stapelstraat. Vooral het stuk achter de Sint-Maartenkerk baart de stad zorgen. ?Pop-upetalagekunst moet voor afwisseling in de beleving van het winkelgebeuren zorgen?, zo leert ons het beleidskoord. En zo geschiedde. Jonge, experimentele schilderijen sieren sinds kort de etalage van een leegstand pand in de Stapelstraat van Sint-Truiden. Het gaat om het werk van de Truiense Kore Hermans.

© Fotograaf: Truineer

Jonge, experimentele en kleurige schilderingen sieren sinds kort de etalage van een leegstand pand in de Stapelstraat van Sint-Truiden. Het gaat om het werk van de Truiense Kore Hermans. Met dit pop-upproject wil cultuurcentrum de Bogaard de drempel tot kunstbeleving verlagen.

Meer kunst van lokale kunstenaars in het straatbeeld: daarop zal het cultuurcentrum van Sint-Truiden de komende jaren sterk inzetten. De stad start daarom met een proefproject, waarbij de vensters van leegstaande centrumpanden getransformeerd worden tot pop-upstraatschilderijen.

Experimenteel werk
?Voor de eerste keer heeft Kore Hermans de etalage van een pand in de Stapelstraat onder handen genomen. De Truiense oud-leerling van de Academie Haspengouw heeft al ge?xposeerd in Gent en Leuven, maar nooit in Sint-Truiden. Met dit project geven we Kore de kans om haar talenten ook in haar thuisstad te ontplooien. Haar kleurrijke en experimentele kunstwerken worden begeleid van verschillende infoteksten. De werken zijn trouwens positief geadviseerd door de Commissie Beeldende Kunst waarin externe experten zetelen?, verduidelijkt schepen van Cultuur Jurgen Reniers.

Publieksverbreding
?Met pop-upetalagekunst wil ons cultuurcentrum uit haar muren breken, en kunst en cultuur van eigen bodem naar de bevolking toe brengen. Als het project aanslaat, zullen we het ook uitrollen naar andere etalages in onze binnenstad. Intussen omringt ons cultuurhuis zich met ander lokaal talent, om te onderzoeken hoe we de drempel tot cultuurbeleving verder kunnen verlagen en het publiek voor ons aanbod kunnen verbreden?, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.