Truineer Nieuws melden?

Kroniek van een aangekondigde bril-score

Twee grote vragen bij de start van STVV-Gent. Heeft Gent zijn midweekse Europese match verteerd? En heeft Sint-Truiden de twee opdoffers waarop ze getrakteerd werden ook verteerd.

© Fotograaf: Truineer

Het antwoord op vraag een: blijkbaar niet want Gent speelde een ondermaatse wedstrijd voor een ploeg die Europees mee draait. Het antwoord op vraag twee: blijkbaar wel, want we zagen weer een ploeg met inzet en weerbaarheid. Met weliswaar technische gebreken en tactische onzuiverheden, maar de inzet doet op Stayen al veel kritiek in de kiem smoren.

Marc Brys en Jess Thorup stuurden beiden – al dan niet noodgedwongen – hun elftallen bij. Sousa, Suzuki en Colombatto verwezen De Ridder, Janssens en Acolatse naar de bank bij de thuisploeg, Thorup moest Kums, Asare en Owusu missen met blessures, waardoor Bezus, Mohammadi en Dejagaere speelden. Kvilitaie verving voorin Depoitre.

Over de eerste helft kunnen we kort zijn, net als de samenvatting op televisie: veel ?bijna?s? maar geen kansen, laat staan doelpunten. Na de koffie kwamen er twee andere ploegen op het veld, en na de match moet het een wonder heten dat de uitslag 0-0 was. Maar Boli stond nooit op scherp en aan de overkant miste Depoitre een kans lijk een huis (met drie verdiepingen). Dat het O-O bleef in die toch wel aantrekkelijke tweede helft is grotendeels te danken aan de beide doelmannen, Kanarie Schmidt en Buffalo Kaminski. Met een bedenkelijke rol?voor ex-kanarie Roman Bezus, die er vaak met de grove borstel door ging en tijdig vervangen werd door weer een andere ex-kanarie Jean-Luc Domp?.
Nog ??n pittige noot: de supporters van AA Gent waren allesbehalve tevreden over het feit dat ze in de ?veranda? moeten gaan staan. Op twitter en facebook vonden ze dat apen in de zoo een betere behuizing hadden dan zij op Stayen. We vrezen echter dat ze daarmee zullen moeten leren leven, met dank aan hun collega?s van Genk.