Truineer Nieuws melden?

Kom in Sint-Truiden shoppen

Sinds deze week draaien alle grote wegenwerken in Hasselt op volle toeren, en dat zullen de automobilisten in de provinciehoofdstad geweten hebben. Op de grote en de kleine ring, in Godsheide en Kuringen. Overal wordt er aangeschoven. Door de een al ongeduldiger dan door de ander. Kom dus vanaf nu shoppen in Sint-Truiden, want winkelen in Hasselt is erger dan een spelletje ?mens-erger-je-niet?

© Fotograaf: Truineer

Het staat als een paal boven water dat na de proefperiode van de herfstvakantie de chaos in Hasselt compleet zal zijn. Waarom al die werken nu samen geprogrammeerd staan? ?Puur toeval?, zegt Wegen en Verkeer. ?Onze werken stonden in ieder geval al langer op de agenda.? Samen met werken door de stad en Infrabel dus.? En de Hasseltse schepenen zeggen dat binnen enkele maanden het leed wel geleden zal zijn. Waar hebben we dat nog gehoord?
Een vervelend nevenverschijnsel van al die werken zijn de tientallen tractoren en zware vrachtwagens die van ?s morgens vroeg tot ?s avonds laat door de stad denderen. Die zorgen niet alleen bij de wegenwerken maar ook aan de grote bouwwerven in de binnenstad voor flink wat verkeersoponthoud. Dat is een ambetant extraatje voor wie uiteindelijk toch in de stad geraakt. Want eruit geraken vraagt ook veel tijd en nog meer geduld.
Zo is de grote ring een grote bouwwerf en wordt wie richting Kempen wil serieus op de proef gesteld door de werken ter hoogte van het provinciehuis aan de Universiteitslaan voor een tram die er waarschijnlijk nooit gaat komen. Of als je uit de andere richting komt, dat is de Herkenrodesingel de nieuwe werf om je aan te ergeren. Het is dus van alles een beetje: in de file staan, vroeg voorsorteren, versmalde rijstroken en storend werfverkeer
Wie denkt de grote ring te vermijden door de kleine ring, in Hasselt heet dat sjiek de boulevard, te nemen, is eraan voor de moeite. Want wie daar vanaf de Kempische steenweg rechtsaf richting kanaalkom wilt, komt terecht in een flessenhals die naar ??n rijstrook leidt. Daar komen ook alle bussen terecht richting station en is er maar een boodschap: wachten tot je erdoor geraakt. Idem dito voor het uitgaand verkeer. Vertrek in de Demerstraat: rechtdoor is recht naar de werken op de ring en (verplicht) linksaf zit je in de chaos van de kleine ring.
Nu zijn we in Sint-Truiden een en ander gewoon kwestie van openbare werken, maar in deze spelt Hasselt ons de les. Dus kom in Sint-Truiden shoppen, ga je niet ergeren aan de werken in Hasselt waar ze zo ongeveer van elke toegangs- en doorgangsweg een ramp gemaakt hebben.