Truineer Nieuws melden?

Kerkhofbezoekers: opgepast voor dieven

De afgelopen dagen zijn een aantal bezoekers van het kerkhof bestolen. Met het feest van Allerheiligen in het vooruitzicht, is het dus extra opletten geblazen. Sluit je wagen, en laat zeker geen waardevolle spullen achter.

© Fotograaf: Truineer

Bloemen en vaasjes die van het kerhof verdwijnen was al een pest. Nu zijn er ook diefstallen uit wagens gemeld. Handige jongens kijken wie arriveert, en maken tijdens het bezoek van betrokkene handig gebruik om waardevolle spullen uit de wagen te halen. Het is dus opletten geblazen. Draag er alsjeblieft zorg voor dat je wagen ook is afgesloten.

Zeker met Allerheiligen in het vooruitzicht neemt het aantal bezoekers aan het kerkhof toe en is het voor dieven een makkie om tegelijk in te breken en een oogje in het zeil te houden. Bezoekers die of het graf van hun dierbare gaan kuisen of een bloemetje willen plaatsen zijn vaak te makkelijke slachtoffers. Toch kan je zo’n diefstallen makkelijk voorkomen. Als je auto op slot is en er geen waardevolle spullen in je wagen worden achtergelaten zal niemand geneigd zijn een braak te plegen. Echter, te veel mensen zijn onoplettend. Vandaar.