Truineer Nieuws melden?

Kansarme kinderen vallen te vaak uit de boot

?Beste Lidl,…..Plus,… Jumbo… Albert Heijn… …en alle andere supermarkten. Superleuk al die spaaracties voor kinderen maar denk eens aan de andere kinderen?, meldt Anita Maex op Facebook. En heel ongelijk heeft ze niet.

© Fotograaf: Truineer

?Hebben jullie er al eens bij stilgestaan dat kinderen uit minderbedeelde gezinnen op school moeten toekijken hoe andere kinderen op de speelplaats al die plaatjes en speeltjes uitwisselen die hun ouders krijgen bij allerlei acties in de grootwarenhuizen? De ouders van kansarme gezinnen halen hun boodschappen bij de voedselbank, ook al zouden ze graag anders willen!?, stelt Anita vast die ook als vrijwilliger werkzam is bij de vzw Onder Ons.
Ze vraagt aan, al die grootwarenhuizen of ze de emoji’s,? dieren en voetbalplaatjes en andere speeltjes ook wekelijks aan de voedselbank kunnen doneren zodat ze toegevoegd kunnen worden aan pakketten voor gezinnen met jonge kinderen. Dan staan die er op school ook niet verloren bij te kijken als anderen hun dubbele “schatten” ruilen…….
Het woord is nu aan de Delhaizes en hun andere collega?s. We zijn curieus!