Truineer Nieuws melden?

Jill Seron kiest vol voor de aanval

De sporthal van het Koninklijk Atheneum in Sint-Truiden vormt vrijdag 1 november het decor voor linkers en rechters, uppercuts en leverslagen. Het hoogtepunt van het Truiense boksgala vormt deze keer de titelkamp tussen plaatselijke thuisbokster Jill Serron (25) en de Servische Marina Dekic (20) in de categorie Super Bantam.

© Fotograaf: Truineer

Dat Serron het zowaar tegen een Servische opneemt om de Belgische titel is in de bokswereld niet zo uitzonderlijk. Als er in eigen land niemand gevonden wordt die zich kan of wil opwerpen als uitdaagster, wordt er verder gezocht. Vervolgens wordt de naam van deze buitenlandse kandidaat-challenger voorgelegd aan de nationale boksbond, die dan oordeelt of deze voldoende weerwerk kan bieden.
Zo geschiede bij Marina Dekic. De vijf jaar jongere tegenstandster van Serron kondigt zich desondanks aan als een hapklare brok. Van haar negen profkampen verloor Dekic er zeven en won ze er twee, waarvan ??n met knock-out. ?Die cijfers tonen aan dat ze goed kan incasseren?, oordeelt Serron. ?Op papier is ze een haalbare kaart. Maar in het boksen kan ??n verkeerde slag al bepalend zijn. Daarom blijf ik voorzichtig in het uitspreken van mijn ambities.?
Voor Serron betekent deze kamp haar tweede gooi naar de titel van Belgisch kampioene in de categorie onder 55,33 kilogram. In februari vorig jaar greep ze er al eens naast toen ze de handdoek moest gooien in de kamp tegen Jasmina Nad. Nadat de Servische haar een gebroken neus had bezorgd op het grote gala van de Trudo boksclub, zat Serrons kamp
Naast de titelkamp over tien keer twee minuten tussen Serron en Dekic staan er nog een twaalftal kampen op het programma. Onder de vlag van de Trudo boksclub komen ook Hrant Kachatryan en Thomas Everaerts – beiden in een demokamp – alsook Laurenz Van Watermeulen, Bibi Imad, Ghaderi Rebaz en Hasan Kamalbayev in actie.
Het Truiense boksgala start op 1 november om 19.30 uur in de Sporthal van het Koninklijk Atheneum (Jodenstraat 25, 3800 Sint-Truiden). Tickets kosten aan de kassa 25 euro voor een plaats aan de ring en 20 euro voor een zitplaats. (pivan)