Truineer Nieuws melden?

Jeugdwielrenners verzamelen dopjes

KZLWC jeugd doet aan recyclage door het inzamelen van plastiek dopjes en gelijktijdig zetten de jongeren zich in voor het goede doel.
De dopjes werden ingezameld door onze jeugdrenners en opgekocht door een recyclagebedrijf. In samenspraak met het Belgisch Centrum voor Geleidehonden te Tongeren, hebben vrijwilligers een actie opgestart om deze vereniging op een ludieke manier te helpen.

© Fotograaf: Gaston Bogaerts

Dit initiatief bestaat uit de verkoop van ingezamelde plastic dopjes aan verschillende plastic verwerkende bedrijven. Door de grote hoeveelheden dopjes die ingezameld worden, haalt het Belgisch Centrum voor Geleidehonden een aardig bedrag binnen om hun werking financieel te ondersteunen. Dankzij de solidariteit van veel verenigingen en particulieren heeft de dopjesactie dit jaar tot 30 juni 177.685 kg dopjes opgeleverd ! Het totaal aan verzameld en gerecycleerd plastic – over 15 jaar – bedraagt 3.562.057 kg.