Truineer Nieuws melden?

Is dat niks voor Sint-Truiden?

Kotstudenten uit Alken kunnen op zondagavond samen naar het station rijden. Net als bij een buurtinformatienetwerk gebruiken ze WhatsApp om afspraken te maken om te carpoolen.

© Fotograaf: Truineer

Het initiatief komt van studente Sara Helsen. ?Veel kotstudenten vertrekken op zondagavond met de trein naar Hasselt, Leuven, Gent of Brussel. Heel wat ouders zetten hun zoon of dochter dan aan het station af met de auto. Vaak zijn het studenten die kort in elkaars buurt wonen, maar het niet eens van elkaar weten. Daarom heb ik schepen van Mobiliteit Frank Vroonen aangesproken met de vraag of we daar niet iets aan kunnen doen?, zegt Sara.
Schepen Vroonen (Groen) van Alken reageert enthousiast: ?Met een eenvoudig concept zoals WhatsApp, kan je veel bereiken. We nemen individueel nog te veel de wagen voor de kleine afstanden, carpoolen is dan een goede oplossing.? Wie zich wil aanmelden, kan dat via een portaal van de gemeente Alken.
Om hun boodschap kracht bij te zetten hebben de initiatiefnemers afgelopen zondag flyers uitgedeeld aan de ongeveer 60 aanwezige studenten op het treinstation. Die reageerden positief: ?Dit had er al veel eerder moeten zijn.?