Truineer Nieuws melden?

Internationaal strijkkwartetfestival in de Academiezaal

De (inter)nationale top van de strijkmuziek blaast op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 oktober verzamelen in de hoofdstad van Haspengouw. Daar vindt voor de allereerste keer Quartz plaats, een uniek muziek- en ontmoetingsfestival voor zowel het publiek als de artiesten.

© Fotograaf: Truineer

Volgend weekend is Sint-Truiden het decor van Quartz. Dat is een bijzonder internationaal strijkkwartetfestival dat enig is in zijn soort. Van vrijdagavond 4 oktober tot en met zondag 6 oktober wordt de statige Academiezaal opgeluisterd door de sierlijkste strijkconcertjes.

?De unieke akoestiek van onze Academiezaal leent zich dan ook perfect voor de strijkintermezzo?s van zowel binnenlandse als buitenlandse gezelschappen. Dat is een geweldig potentieel, dat we met de organisatie van dit ongeziene event willen verzilveren?, zegt schepen van Cultuur Jurgen Reniers.

?Het gaat hierbij ook om de wereldtop van het vioolgenre. Met de organisatie van Quartz zetten we Sint-Truiden als cultuurstad op de internationale kaart. We roepen iedereen dan ook op om deze unieke gelegenheid niet aan zich voorbij te laten gaan?, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

Afgezien van de indrukwekkende optredens, valt er drie dagen lang nog een heleboel te beleven. Zo is er op zaterdag 5 oktober een wandeling met strijkintermezzo?s en een muzikaal debat, of kunnen bezoekers bij een expert hun instrumenten laten schatten. Zondag 6 oktober staat er nog een strijkvoorstelling gepland voor kinderen. In de namiddag ontvangt Guido Wevers ten slotte drie zondaggasten in een amusante talkshow: Gilles Ledure (juryvoorzitter Koningin Elisabethwedstrijd), Bob Permentier van B-Classis en Hind Eljadid (performatieve dichtkunstenares). Het hele programma is raadpleegbaar via debogaard.be.