Truineer Nieuws melden?

Het bomenplan wordt verder uitgerold

Sint-Truiden heeft een ambitieus bomenplan. Inventariseren wat waar staat, de rotte appels verwijderen en nieuwe bomen planten. Dat werk is nu volop bezig.

© Fotograaf: Truineer

“Ons bomenplan is bijna klaar, we weten wat waar staat! Hele klus want onze stad is groot, met dank aan Pius Floris Boomverzorging Venray?, meldt burgemeester Heeren. Inderdaad, een uitgestrekte gemeente als Sint-Truiden heeft heel wat bomen op zijn grondgebied, en die investariseren is een hele klus!
Na de kap van 200 bomen volgt nu de aanplant. ?En de volgende jaren rollen we ons bomenplan verder uit! Plant jij ook een boom? Zo dragen we samen ons steentje bij aan ons Truiens klimaat en onze gouverneur Herman Reynders met zijn deput? Bert Lambrechts helpt ons met de financiering !
Natuurlijk komen er dan klanken in de aard van ?ik heb maar een klein tuintje, in het midden van de stad, ik kan niks doen! Georgine Vandesteegen is daar niet mee akkoord. ?In mijn tuin staat een vijgenboom, een tulpenboom, drie grote esdoorns, een grote Blauwe regen en een Gouden regen met nog een Ginkgo Biloba en een Ecopedia. En? dat voor een tuin in het centrum van de stad. Je ziet dat het kan. ik heb toch alleszins mijn best gedaan om de lucht te zuiveren?, schrijft Georgine op Facebook.