Truineer Nieuws melden?

Gregoriuskoor geeft puik verjaardagsconcert

Het Gregoriuskoor van Sint-Truiden vierde zaterdag zijn 125ste verjaardag met een enig concert in de Keizerszaal. Die was voor de gelegenheid volgelopen met muziekliefhebbers.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Wie de naam Gregoriuskoor hoort, denkt onmiddellijk aan een kerkkoor met religieuze gezangen. En een beetje is dat ook zo. Maar het Sint-Truidens Gregoriuskoor heeft meer in zijn marge, en dat demonstreerden de koorleden onder leiding van dirigente Magda Jossa ten overvloede op hun verjaardagsconcert. Het Gregoriuskoor begon en eindigde het concert dan wel met een religieus liedje, maar tussenin kwam een hele plejade aan koorstukken aan bod, van Bourgondische drankliederen tot ?Sing Sing Sing? van Benny Goodman en onsterfelijk gemaakt door The Andrews Singers in 1945 en ?Tears in Heaven? van Eric Clapton en het onsterfelijke ?You never walk alone? van Richard Rogers, ook al uit 1945. Het concert sprak de luisteraars sterk aan, want ondanks de vraag van de dirigente om niet te applaudisseren alvorens het concert gedaan was, kwam er vaak een zeer appreci?rend applaus van het publiek.
Na het concert werden nog enkele leden van Gregorius gehuldigd voor hun langs staat van verdienste: er waren zelfs koorleden die meer dan 50 jaar hun stem aan het Gregoriuskoor geven: zij kregen uit handen van deken Wim Ceunen een oorkonde.
Het verjaardagsfeestje werd afgesloten met een receptie