Truineer Nieuws melden?

Gingelom krijgt drie extra windmolens

De vennootschap Greensky wil in Gingelom drie bijkomende windmolens bouwen. Momenteel staan in het windpark langs de E40 al 29 windmolens, waarvan zeven op Gingeloms grondgebied.

© Fotograaf: Truineer

De turbines komen in een van de grootste onshore windturbineparken in Belgi?. Het windmolenpark langs de E40 strekt zich uit van H?l?cine tot voorbij Gingelom. In Gingelom zelf staan er drie turbines ten noorden en vier ten zuiden van de E40. ENGIE Electrabel heeft bij de provincie nu een aanvraag tot omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen en exploiteren van drie bijkomende windturbines. ?Deze nieuwe windmolens worden parallel van de snelweg geplaatst in het verlengde van de bestaande molens, op het grondgebied Kortijs in de zone rond de Avernastombe?, zegt woordvoerster Hellen Smeets van ENGIE Electrabel. ?Onze aanvraag werd door de provincie ontvankelijk verklaard en we verwachten een beslissing uiterlijk op 11 januari. Er loopt een openbaar onderzoek en we nodigen alle omwonenden uit op een infomarkt waarbij we meer informatie geven en alle vragen zullen beantwoorden.??
De drie windturbines hebben een maximaal vermogen van 5 MW, een rotordiameter van 120 m en een totale maximale hoogte van 150 m. De projectsite bevindt zich op meer dan 700 m van het centrum van Cras-Avernas (zuiden) en op meer dan 500 m van dat van Kortijs (noordoosten). Het centrum van Montenaken bevindt zich op ruim 1,2 km ten noorden van de projectsite.