Truineer Nieuws melden?

Gazosite ontruimd na brandalarm

De leerlingen van de basisschool Sint-Rita in het Gazo zijn donderdag omstreeks 13 uur ge?vacueerd naar de verzamelplaatsen op het Stationsplein. Aanleiding was een kleine knal waarna het brandalarm in werking trad.

© Fotograaf: JCR

Het waren de leerkrachten die op de speelplaats stonden die het hadden waargenomen. De hulpdiensten waren zeer snel massaal ter plaatse. Intussen was het noodplan al geactiveerd en de kinderen naar een veilige plaats begeleid. ?De knal die gehoord werd in de verwarmingsplaats is vermoedelijk een gasophoping of druk ophoping in een van de verwarmingsketels. Er was geen materi?le schade zichtbaar en of er een rechtstreeks verband is tussen de kleine ontploffing en het brandalarm is ook niet duidelijk. We hebben in alle lokalen op elke verdieping CO2 -en gasmetingen gehouden en nergens een verdachte situatie opgemerkt. In samenspraak met alle betrokken diensten werd het alarm afgezet zodat de kinderen terug in de lokalen mochten. De installateur van de alarminstallatie werd opgeroepen om de oorzaak te achterhalen, ? zegt kapitein Johan Vandenborne.