Truineer Nieuws melden?

Fruit voor de nieuwe Truienaren

Het is al enkele jaren dat de Keizerlijke Commanderie van de edele Haspengouwse Fruyteniers haar nieuws stadsgenoten op een passende manier welkom heet.

© Fotograaf: Truineer

De 150 nieuwe Binken die voor die ontvangst op het stadhuis een zaterdagnamiddag veil hadden, kregen van de Commanderie een mooi kistje Haspengouws fruit mee naar huis, samen met een kookboek om zoveel mogelijk fruit te verwerken in de keuken. En de voorzitter van de Commanderie deed nog een warme oproep aan de nieuwe Truienaren om vanaf nu de appelen en peren die van overzee komen in de rekken te laten liggen, en onze Sint-Truidense fruittelers te steunen door enkel Belgisch hardfruit te kopen. ?Want met Joly Red, Belgica, Greenstar, Kanzi en sedert deze week Morgana liggen er alternatieven genoeg in de winkelrekken voor Jazz en Pink Lady?, vindt voorzitter Jos Lacroix