Truineer Nieuws melden?

Fakkeltocht door drie gemeenten

Zondag vond de jaarlijkse fakkeltocht van de Nationale Strijdersbond plaats in de gemeenten Heers, Gingelom en Sint-Truiden.
?De fakkeltocht is een jaarlijks evenement dat we sinds 1985 organiseren met NSB-verenigingen uit Heers, Gingelom en Sint-Truiden?, vertelt organisator Elie Missotten.

© Fotograaf: Truineer

?Ondanks het slechte weer waren we opnieuw met een volle bus. We zijn gestopt aan dertien monumenten waar een afgevaardigde van iedere gemeente voor de bloemlegging instond en een toespraak hield. Een re-enactorgroep in originele kledij begeleidde de oud-strijders, leden of sympathisanten en bij elk monument werd de Last Post geblazen. Elk jaar kunnen we rekenen op de medewerking van de drie gemeenten. Dit jaar nam de gemeente Heers de receptie ?s middags voor haar rekening. In de namiddag trokken we voor koffie en taart naar het Pachthof in Borlo en het avondeten werd verzorgd door de Heerse mannenkookclub.?