Truineer Nieuws melden?

Droneport overrompeld tijdens Open Bedrijven Dag

Het was soms niet leuk meer in Droneport, zoveel bezoekers kwamen op de OB-dag af. Leuk voor de ouders, maar vooral leuk voor de kinderen. Alhoewel ook hier het slechte weer ervoor zorgde dat er geen buitenactiviteiten waren en ? dus ook geen vliegende drones.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Wie zondagnamiddag naar Droneport op de vroegere militaire luchtmachtbasis om er de drones aan het werk te zien en te ontdekken waartoe die dingen gebruikt kunnen worden, kwam licht bedrogen uit: het was geen weer om drones ?uit? te laten. Nochtans was er een grote massa op het evenement af gekomen: het was toch erg lang zoeken naar een parkeerplaats. Hoe groot die massa was, is nu niet te schatten, maar ze waren zeker met enkele duizenden om zich te vergapen aan de nieuwe technologie. Er was zoveel volk dat, ondanks de openheid van het bedrijf waardoor je overal mocht komen en gaan, je door de massa van de ene deur naar de andere gedrumd werd.
Wie zich wel rot amuseerden waren de kids, die indoor met minidrones mochten spelen en met de simulator met een vliegtuig mochten vliegen ? en crashen, zoals we met eigen ogen konden zien. Er lopen dus nog heel wat potenti?le brokkenpiloten rond.
Kalmer maar niet minder boeiend was de expo van vliegtuigen in Hall 41. Die gaan er niet lang meer staan, want Droneport bouwt vlak tegen het bedrijf een nieuwe loods voor deze dingen. Tussen de moderne vliegtuigen ontdekten we een (nog vliegende) Spitfire van tijdens de Tweede Wereldoorlog en een Mirage, die erg veel bekijks hadden.