Truineer Nieuws melden?

D?j?-Vu die je niet beu wordt

Een groot spandoek op de Markt met daarop een afbeelding van onze gouden Nina. Het beeld begint een beetje te gewennen, maar je geraakt het nooit beu. Alweer een viering door de stad? Ze heeft het dik verdiend.

© Fotograaf: Truineer

Een tweede gouden medaille bij evenveel pogingen op de brug tijdens het WK-turnen. Ik vermoed dat we het allemaal nog niet goed beseffen. Maar Nina Derwael overstijgt daarmee de nationale sportgeschiedenis en is hiermee een werelfenomeen geworden. Iets in ons zegt dat het nog niet gedaan is. Want Nina groeit nog steeds en we zijn haast zeker dat ze op korte en lange termijn nog beter zal doen. Hoe moeilijk dat ook zal zijn. Nu al wordt het ongeduldig uitkijken naar de komende Olympische spelen. Ongeduld dat gelukkig niet aan Nina is besteed. Deze jongedame en haar entourage weten maar al te best waar ze mee bezig zijn.