Truineer Nieuws melden?

De beste fruittobben 2019 zijn bekend

Limburg heeft zich weer uitgesloofd: de Keizerlijke Commanderie mocht voor zijn 44ste wedstrijd ?Beste Fruittob en Fruitgerecht? 100 inzendingen ontvangen. Vorige vrijdag werden de prijzen uitgedeeld.

© Fotograaf: Jos Lacroix

Er was flink wat volk komen opdagen voor de prijsuitreiking van de 44ste wedstrijd voor de beste fruittob, onder andere Truiens schepen Jos Pierard en Eric Awouters, burgemeester van Borgloon.
De jury had het niet makkelijk om de beste ?tob? te vinden in een aanbod waarvan de ingredi?nten steeds dezelfde zijn: inlands fruit, straffe jenever en Belgische suiker. En toch kunnen sommigen daarvan een pareltje voor op je tong maken terwijl anderen het klaar spelen om iets te brouwen dat ?niet te zuipen is?. Een wondere wereld dus.

Grootmaarschalk Jos Lacroix en schepen Jos Pierard heetten de aanwezigen welkom in de statige Academiezaal. TV-Limburg was er ook, op vraag van Limburgs gedeputeerde voor Landbouw Inge Moors.
Josette Moria, samen met Huguette Hendrickx de drijvende kracht achter deze wedstrijd, nam de proclamatie op zich. En die leverde de volgende uitslag op.

Beste Fruittob:
1. Marielle Vandebroek
2. Igor Dehoper?
3. Lieve Hermans
Mooiste Fruittob
1. Monique Moria
2. Fabienne Millet
3. Vanessa Montez-Lopez
Beste Fruitbereiding
1. Lea Jacobs
2. Van Rijsbergen
3. Marceline Grauls

Zoals elk jaar zorgde de Keizerlijke Commanderie ervoor dat alle deelnemers in de prijzen vielen. En misschien wel de mooiste prijs is de eigen fruittob, met liefde gemaakt, om tegen Kerstmis soldaat te maken. En de echte diehards zullen nu al beginnen met speculeren over een methode om hun tob volgend jaar nog beter te maken qua kleur, geur en smaak.
Met dank aan de vele sponsors, maar vooral de Provincie Limburg, de steden Sint-Truiden en Borgloon en de veilingen BelOrta en BFV.