Truineer Nieuws melden?

Dag van de Kinderbegeleider: geef ’s een complimentje

Op 12 oktober 2019, Dag van de Kinderbegeleider, moeten en willen we het even andersom doen en de complimenten aan de kinderbegeleiders geven! Zij zetten zich immers dagelijks in om van de kinderopvang een fijne en warme plek te maken waar elk kind zich goed voelt.

© Fotograaf: Welzijnsbond

“Wat leuk dat jij al zelf je veters knoopt”, “Hier, een knuffel en een kus omdat je zo je best hebt gedaan met tekenen” of ?”Waw, hoe knap dat je Wouter hielp met zijn druifjes.” Elke dag weer geven kinderbegeleiders in de kinderopvang complimenten aan de kinderen. Die complimenten doen kinderen groeien, in hun ontwikkeling en in hun zelfvertrouwen.

Daarom roept het Vlaams Welzijnsverbond iedereen op om op 12 oktober onthaalouders en kinderbegeleiders in een kinderdagverblijf of in de buitenschoolse opvang in de bloemetjes te zetten! (Groot)ouders en kinderen kunnen hen verrassen door hen een ?complimentenkaartje? te geven. Op de sociale media kunnen de complimenten dan weer worden gedeeld met de begeleidende hashtag #dagvandekinderbegeleider.

De actie ?Dag van de Kinderbegeleider 2019? is een samenwerking tussen Kind en Gezin, VVSG-Steunpunt Kinderopvang, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Federatie kinderopvang, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, Felies, 3WPlus en Landelijke Kinderopvang.