Truineer Nieuws melden?

Dag tegen de Armoede in Sint-Truiden

Gisteren had het stadsbestuur een warme ontmoeting met onze Truiense armoedevereniging OnderOns Sint-Truiden en al de partnerorganisaties ter gelegenheid van de Dag tegen de Armoede.

© Fotograaf: Truineer

?We kregen sterke getuigenissen van mensen in armoede en ook best wat positieve waardering voor de stappen die we al gezet hebben rond opvang en begeleiding daklozen en de opstart de Uitpas. En ik merkte ook veel goesting bij alle aanwezigen om samen verder te werken aan een warme stad en bestrijding van de armoede! Dat is knap maar ook broodnodig?, zegde burgemeester Veerle Heeren.
Schepen van Gelijke Kansen, Hilde Vautmans dankte Onder Ons voor de invitatie en het meedenken en meewerken! ?Ik heb ongelooflijk veel respect voor alle vrijwilligers die zich inzetten en altijd klaarstaan met een helpende hand en een luisterend oor. Jullie brengen zo veel warmte in onze stad. We proberen iedere burger in nood te helpen in Sint-Truiden! Vandaag op de Dag tegen de armoede denken we aan alle mensen in onze omgeving die het minder goed hebben. In het bijzonder aan kinderen die opgroeien in armoede. We zien nog t? vaak lege brooddozen in de scholen. Dit moet voor altijd verdwijnen?, vindt schepen Vautmans